Dag 17: Stadje, spelen en bos
21 augustus 2025 - Libramont-Chevigny, België
Vandaag waren we allebei wat vroeger wakker. Yanick begon rond half 7 met brabbelen en daarvan werd Chiara ook wakker, we lagen dus ook al vrij vroeg bij papa en mama, die toen natuurlijk ook wakker waren. Na even te hebben gelegen gingen zij douchen en wij aankleden. Daarna was het tijd voor het ontbijt en we zagen buiten al dat het heel mooi weer was, de zon kwam al mooi op tussen de bomen. Na het ontbijt gingen we nog even spelen en kleuren, en ging ik (Chiara) weer verder met alle letters die ik aan het leren ben. Ik heb een nieuwe stempel set met allemaal letters en steeds zetten we 1 letter groot op een papier en dan bedenk ik (en papa en mama) daar allemaal woorden mee met die letter. En we hangen dit dan op in de woonkamer, en we hebben er al heel veel en ik weet al heel veel woorden en letters. Ook Yanick ging lekker in zijn Nijntje kleurboek tekenen want dat vindt hij ook heel leuk en kan hij ook al heel goed.
Hierna gingen we naar het stadje Neufchâteau, we waren hier al geweest bij het meer, maar nu gingen we even naar het stadje zelf en we konden ook gelijk de boodschappen voor de laatste dagen doen, zodat we dat ook niet meer hoefden te doen. Na een klein kwartiertje waren we er en parkeerden we de auto. We gingen lopen en liepen door een straat waarin allemaal gekleurde bloemen hingen en hier hing de hele straat vol mee en dit was erg mooi om te zien. We maakten hier foto's en liepen er onderdoor. We liepen verder in het stadje en kwamen ook langs het stadshuis o.a. Daarna liepen we weer terug onder de bloemen door en deze vonden wij allebei heel erg mooi. Terug bij de auto gingen we weer verder naar de supermarkt om nog wat boodschappen te doen. Yanick ging in de grote kar en Chiara met een klein karretje, het was hier heel rustig en we waren snel weer klaar. Daarna terug naar de auto en terug naar het huisje. Daar gingen we lunchen en ging Yanick naar zijn bedje toe.
Na Yanick te slapen bleven we lekker op het park en gingen we daar van alles te doen. We liepen eerst naar het centrale gebouw, een klein stukje maar heel steil omhoog om daar te komen, het laatste stuk is dan weer naar beneden en als je daar de buggy los zou laten, zou Yanick wel heel hard naar beneden gaan dus dat doen we maar niet. We gingen eerst weer even naar de binnenspeeltuin. Hier was helemaal niemand dus hier konden we lekker ons gang gaan en achter elkaar aan gaan klimmen en van de glijbaan af, dit hebben we heel veel gedaan. Sowieso zien we weinig mensen hier en lijkt het behoorlijk rustig te zijn. Daarna gingen we door naar de buiten speeltuin, de vorige keer was deze vol in de zon en was het best wel warm. Nu was er schaduw en het was vandaag ook niet zo warm, dus ideaal. Ook hier konden we weer heel veel spelen en klimmen en klauteren en ook Yanick kan steeds meer en probeert alles, heel knap van hem.
Na een tijdje gingen we weer terug naar het huisje en het bergje waar Yanick heel hard af kan met de buggy moesten we nu weer naar beneden en deze is heel steil. Toen we in het huisje waren kregen we ons fruitje en daarna gingen we weer lekker spelen en kleuren en knutselen. Eerst buiten op ons terras, maar daar begon het best wel hard te waaien en daardoor werd het ook frissen en daarna lekker binnen. Chiara is toen ook nog even met mama naar het bos geweest en naar het riviertje, dit was heel leuk en gezellig. Yanick bleef lekker met papa in het huisje spelen.
Daarna was het alweer tijd om te eten en daarna voor ons vaste bed ritueel, en inmiddels liggen we alweer een tijdje te slapen. Vandaag was een leuke dag en morgen gaan we weer naar het stadje, maar dan weer naar het meer om te spelen, te voetballen en nog heel veel meer.
A bientot, Chiara et Yanick

Wat een feestelijk stadje met alle die slingers, ziet er héél vrolijk uit.🌺🌸
En er wordt lekker geknutseld in het huisje door iedereen, gezellig!!
Veel plezier weer vandaag, geniet er weer van.
Dikke knuffel van ons😘