Dag 19: Laatste dagje in België
23 augustus 2025 - Libramont-Chevigny, België
Vandaag was ons laatste dagje in België helaas, morgen gaan we weer naar huis. We waren allemaal zo rond 7 uur weer wakker en hebben toen nog even lekker bij papa en mama in bed gelegen. Omdat we morgen vroeg vertrekken en niet kunnen douchen hebben we dat allebei vandaag weer gedaan. Na het douchen hebben we ontbeten en daarna hebben we lekker gespeeld in het huisje.
Vanochtend gingen we nog even naar een paar winkels. Hier vlak in de buurt, in Bertrix, ligt een heel nieuw winkelgebied met allemaal grote winkels en daar wilden we nog eventjes heen. En zijn hier geen grote steden in de buurt dus daar zijn we niet geweest en daarom zijn we nog even hier naar toe geweest. We moesten een ruim kwartier rijden en toen waren we er. Het was hier heel rustig en er waren weinig mensen. We zijn bij een paar winkels geweest en hebben nog wat leuke dingetjes gekocht. Helaas konden we hier ook geen bakkie koffie doen, dat is hier echt lastig. Er zijn hier sowieso al heel weinig winkels met een restaurant en restaurants zijn meestal pas om 12.00 uur open en dan om 14.00 uur weer dicht en dan pas weer om 18.00 uur open. Uit eten zat er helaas dus ook niet in. Na dat we hier een tijdje hadden gelopen zijn we weer naar het huisje gereden en daar waren we net voor de lunch. Daarna ging Yanick weer eventjes naar bed en ging Chiara een film kijken en rustig op de bank zitten.
Na Yanick zijn slapen deden we alvast weer wat spullen in de koffer en gingen we het huisje ook opruimen want morgen gaan we toch echt naar huis. Hierna zijn we lekker over het park gaan lopen, we gingen eerst naar de speeltuin bij de receptie want deze vinden we allebei heel leuk. Na hier een tijdje te hebben gespeeld gingen we even naar binnen, naar de indoor speeltuin. Ook wel fijn want hier was het lekker warm, want buiten was echt heel koud en dat was de hele dag zo. Na hier ook nog lekker gespeeld te hebben gingen we verder over het park lopen en naar een gedeelte waar we nog niet geweest waren. Eerst kwamen we in een stukje bos waar nog een torentje stond waar we naar boven konden lopen en hier zat ook een plaats waar je yoga kunt doen. Dit kennen wij niet, maar papa en mama wel. Papa wil graag wel even innerlijk tot rust komen, helaas had hij buiten een dreumes en een kleuter gerekend die de yoga plek vooral als atletiekbaan zagen en lekker konden rennen.
Hierna liepen we verder en moesten we een hele steil berg op, mama deed dat heel goed met de buggy en papa liep met Chiara. Boven was er weer een speeltuin en ook deze hadden we nog niet gehad en konden we ook hier weer lekker spelen. Hierna zat het er echt op, op het park en gingen we terug naar ons huisje. Daarna is Chiara nog even met mama naar het bos geweest en ook nog even naar het watertje wat vlakbij het park stroomt en toen hadden we echt alles gehad en gezien vandaag.
Papa en mama hebben even de auto wat schoongemaakt want die is heel erg vies en ziet eruit alsof we al weken in de woestijn rijden en we hebben ook al wat spullen in de auto gelegd. Morgenochtend gaan we namelijk vroeg ons bed uit, en papa en mama nog vroeger, want we willen heel vroeg vertrekken hier zodat we ruim voor Yanick zijn slaapje al weer thuis zijn. Daarna hebben we nog lekker gegeten en daarna was het tijd voor de allerlaatste keer verstoppertje in het huisje en dat was heel leuk. Papa en mama en ik (Chiara) gaan steeds om de beurt verstoppen en dan gaan de anderen, en Yanick zoeken. Vooral Yanick is erg fanatiek met zoeken!
Hierna waren we allebei toch best wel moe en was het tijd voor de bed rituelen. Yanick ging weer als eerste naar bed en ik mocht daarna nog eventjes naar PSV kijken, waar ik (Chiara) ook weer Phoxy zag lopen, ik vond dat heel leuk. Hierna was ook ik heel erg moe en ging ik naar bed. Papa en mama gingen voor mij verder kijken en morgenochtend hoor ik of PSV gewonnen heeft maar ik denk dat dat wel goed komt.
Au revoir vanuit Neufchâteau voor de laatste keer,
Chiara en Yanick

Als wij jullie laatste verhaal lezen en de foto's bekijken, zijn jullie w.s. alweer thuis.
Lekker nagenieten en succes met alles opruimen enzo. Chiara en Yanick genieten vast alweer van lekker thuis buiten spelen.
Fijne dag en een dikke knuffel van ons