Dag 3: bos en beesies en ook nog gele M
6 augustus 2025 - Sellingerbeetse, Nederland
Vandaag waren we een beetje te vroeg wakker, Chiara al rond 6 uur en Yanick niet heel veel later. We zijn toen even bij papa en mama in bed gekropen maar geslapen hebben we niet meer. Papa en mama zeiden ook dat ze het veel te vroeg vonden, morgen gaan we proberen iets later wakker te zijn. Nadat we even in het bed van papa en mama hadden gelegen gingen we weer lekker in bed en dit keer deden we dat met mama. Het was weer lekker spetteren in bad tot dat het water koud werd en we er uit moesten en gingen aankleden. Daarna was het tijd voor ons brood en hebben we gegeten.
Gelukkig was het vanochtend droog en konden we lekker naar buiten. We gingen naar het bos dat bij ons park ligt en heel dichtbij ons huisje en liepen daar heen. In het bos ligt een avonturenbos met een schelpenpad wat helemaal door het bos heen ging. Langs het pad zijn met boomstammen en bomen allemaal dingetjes gebouwd waarop je kan balanceren en klauteren. Voor Yanick is dat nog lastig maar was het al heel goed dat hij door het hele bos kon lopen maar voor mij (Chiara) was het ook leuk om wat dingetje te proberen. Met behulp van papa en mama ging ik over boomstammen lopen en van kleine boomstam naar boomstam springen, dit ging erg goed. Overal waren dit soort dingetjes en ik vond dit erg leuk om te doen. Na dat we halverwege het pad waren zijn we terug naar het huisje gelopen. We moesten alweer bijna eten en hadden ook nog meer op de planning staan vanmiddag. Maar we gaan hier zeker nog naar terug.
Na het middag eten was het tijd voor Yanick om even naar zijn bed te gaan en Chiara kon even rustig op de bank gaan liggen want die was ook best wel moe, ook omdat ze natuurlijk vroeg op as vanochtend. Na anderhalf uur was Yanick weer wakker en was bij Chiara de batterij ook weer opgeladen en was het tijd om naar de auto te gaan. We gingen vanmiddag namelijk naar de de dierentuin in Emmen, Widlands Adventure Zoo. Dit vinden we heel leuk want we zijn allebei helemaal weg van dierentuinen.
We moesten een half uur rijden naar de dierentuin, omdat het hier allemaal kleine wegen door dorpjes zijn duurt het allemaal wat langer dan bij ons, maar dat maakt niet uit want we kunnen lekker naar buiten kijken en allemaal bos en dieren buiten zien. Al heeft Chiara niet alles gezien vandaag want die lag ook nog een beetje te slapen in de auto, ik (Yanick) niet want ik was weer helemaal wakker. Na een half uur rijden waren we in Emmen en konden we de auto dichtbij parkeren en daarna naar de ingang lopen. Omdat we in het huis al hadden geregeld konden we zo naar binnen lopen. Het eerste wat we zagen waren wat aapjes en vissen, hierna liepen we verder naar een groot gebouw waar het wat warmer was en er allemaal hele mooie vlinders vlogen. Vooral Chiara vond dit erg mooi met alle kleuren.
Daarna weer naar buiten en op naar de volgende dieren. Yanick zat veel in de buggy maar papa en mama hielden hem ook vast zodat hij ook veel kon zien. Lopen was helaas lastig omdat de stenen waarop je moest lopen vaak ongelijk waren en Yanick kan al heel goed lopen maar dit is helaas nog lastig voor hem. We zagen daarna de olifanten en daarna kwam we bij de geitjes. Ik (Chiara) ben toen samen met papa tussen de geitjes doorgelopen en kon heel dicht in de buurt bij ze komen. We kwamen toen bij de prairiehondjes en liepen ook allemaal los en kwamen nog dichterbij, ook bij Yanick nu. We konden ze bijna aanraken. Daarna verder en toen hebben we de leeuwen gezien, die lagen te slapen maar konden we wel goed zien. Ook zagen we de nijlpaarden en stokstaartjes tot we bij de dieren kwamen die Chiara het allerliefste wilden zien, de Giraffen. En ze had nog geluk ook want die waren heel dichtbij want die probeerden blaadjes te eten bij de boom waarbij wij stonden. Hier hebben we een tijd gekeken en zijn toen doorgelopen om even ons fruit te eten. We zaten toen aan een tafel en ook toen konden we de giraffen heel goed zien, wat erg leuk was.
We zijn toen doorgelopen en hebben daarna ook nog de pinguins, zeehonden, uilen (met baby uilen) en zeeleeuwen gezien. Ook zagen we nog de wasberen nog waarbij papa weer de grap maakte dat hij voor mam hoopte dat ze niet gingen zingen, deze grap maakt pap iedere keer bij de wasberen en ik (Chiara) snapte dit nog steeds niet, ik vroeg het ook aan Yanick maar die snapte het ook niet. Misschien toch eens aan mama vragen :). Hierna waren we weer bij het begin en hadden we alles gezien. Nog even snel een magneet voor ons allebei voor ons magnetenbord en daarna was het tijd om te gaan want het was ook alweer bijna etenstijd.
Onderweg naar de auto vroegen papa en mama waar we wilden gaan eten, stiekem hadden ze dit zelf natuurlijk al lang bedacht, maar ze wilden van ons natuurlijk horen dat we naar de gele M wilden. Toevallig zat er 1 heel dichtbij de dierentuin dus dit kwam goed uit en gingen we daar naar toe. Bij de gele M kregen Yanick en ik allebei een Happy Meal hebben we heel lekker gegeten. Helaas zaten er geen squeezies meer bij maar een poppetje van Hello Kitty die ook heel leuk zijn, maar vooral hebben we lekker patatjes met nuggets gegeten. Helaas moet ik (Chiara) mijn dip nu ook delen want Yanick vind dit ook lekker nu, maar dat vind ik niet erg, met de jongeman wil ik best delen :).
Nadat we gegeten hadden gingen we terug naar de auto en reden we naar het huisje en na een half waren we weer thuis. Chiara heeft toen nog even geknutseld en Yanick met papa gevoetbald en daarna hebben we met z'n viertjes nog even verstoppertje gedaan en toen was het echt bedtijd. En inmiddels liggen we al eventjes te slapen want we waren allebei heel moe na een drukke maar hele leuke dag.
Morgen weer een nieuwe leuke dag!
Groetjes van Chiara en Yanick

Leuk en handig een bos vlakbij het park, heerlijk spelen! Wat goed dat jij al over allerlei dingen heen kunt klimmen en erop.lopen, Chiara 👍enknap van Yanick dat hij helemaal zelf loopt doir het bos.👍
Wauw, wat een mooie dierentuin, daar is veel te zien. Fijn dat wij door jullie verhalen en alle foto's ook kunnen meegenieten!
Na zo'n drukke dag hebben jullie vast lang geslapen. 😉
Veel plezier vandaag en een dikke knuffel van ons😘