Dag 14: Van België naar Belgique
18 augustus 2025 - Libramont-Chevigny, België
Vandaag was onze laatste dag in Zutendaal, in het noorden van België. We waren allebei rond 7 uur wakker en gingen naar papa en mama toe. Na even te hebben gelegen gingen papa en mama douchen en daarna gingen we ontbijten. Daarna ging mama verder met de laatste dingen in de koffer te doen en gingen wij nog even buiten spelen op ons terras, papa was gezellig bij ons. Hierna moesten we nog even een boodschapje doen zodat we bij het volgende huis niet gelijk weg hoefden te gaan. Na dit gedaan te hebben gingen we weer terug naar het huisje en hebben we daarna weer even gespeeld. We zijn ook nog even bij de speeltuin geweest en Chiara is met mama naar het bos gegaan voor de laatste keer.
Na de lunch ging Yanick nog even naar bed en kon Chiara nog even rustig aan doen en nadat Yanick uit bed was en ook de laatste spullen in de auto zaten, was het toch echt tijd om te gaan rijden richting het zuiden van België. Na de pas en sleutel te hebben ingeleverd reden we het park af, na een paar hele leuke dagen.
We reden het eerste stuk binnendoor door allerlei dorpjes totdat we na zo'n 20 minuten bij de snelweg kwamen en hier de snelweg richting Luik op gingen (of Liège want vanaf nu gaan we naar het Franstalige gedeelte van België). Na weer 20 minuten waren we bij Luik waar het erg druk was en we goed moesten opletten welke kant we op gingen, ook moesten we door veel tunnels. Papa en mama hadden hier vaker gereden maar kenden dit ook niet. Na dat we deze drukte hadden gehad kwamen we op de snelweg richting Luxemburg, deze moesten we bijna helemaal tot de grens volgen. Inmiddels werd het steeds heuvelachtiger en reden we steeds op en af, en dat was soms best wel hoog.
Na een uurtje stopten we even voor de wc en onze fruitjes en al vrij snel reden we weer verder want we waren nu mooi op tijd en zouden mooi op tijd bij het huisje zijn. We reden verder richting Bastogne en 10 kilometer verder namen we de afrit naar de snelweg naar Brussel, waarop we na 10 kilometer de afslag namen richting Neufchâteau. Hierna reden we nog zo'n kwartier binnendoor voordat we bij het park kwamen en daarna bij het huisje. we hebben de auto uitgepakt en nadat alles klaar was hebben we gegeten en nog heel kort verstoppertje met papa en mama gespeeld. Waar we vanochtend nog aan het water zaten, zitten we nu midden in het bos. We weten nog niet precies waar we op het park zitten en wat hier allemaal is, maar dat gaan we morgen bekijken.
Belle soiree de Neufchâteau, Chiara et Yanick

Dikke knuffel van ons😘